Beregn ca 500g person. Ribbe er egentlig veldig lett å få til. Ved bruk av grovt salt mykner du opp svoren og ved å bygge ribben riktig opp under steking, sørger du for at fetter renner av svoren. Begge deler sørger for sprø svor.
Slik får du perfekt svor på ribba
- Skjær gjennom svoren til du så vidt kommer ned i spekket. Lag rutemønster parallelt med ribbeina så blir det lettere å dele opp etter steking
- Hell grovt salt i en form og legger hele svorsiden ned i saltet. Saltet mykner opp svoren og gir lettere sprø skorpe. Litt vanlig salt og pepper på det som nå er oppsiden.
- Pakk inn ribben i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager
- Børst av det grove saltet og la ribben hvile 1-2 timer
- Legg ribba i langpanne med svoren opp. Legg noen klumper med aluminiumsfolie under slik at hele ribben blir høyest på midten. Prøv å få alle sider i lik høyde(bruk litt aluminiumsfolie om nødvendig), men altså midtpartiet som høyeste punkt.
- Dekk helt tett med aluminiumsfolie så dampen ikke forsvinner ut
- Forvarm ovn til 230 grader. Sett pannen midt i ovnen og damp i ca 45 minutt.
- Nå skal svoren sprike opp og ribbe har blåst seg litt opp. Fjern folien og senk temperaturen til 200 grader
- Stek videre i 1 til 1,5 timer. Fyll gjerne på med litt vann underveis
- La ribben hvile i 20 min før du skjærer i den
- Kraften brukes i sausen
Sprø svor
Hvis ikke svoren er sprø nok kan du gjøre et av følgende triks: Sett panna høyere i ovnen og økt temperaturen til 250 grader. Dette skal i utgangspunktet være nok. Hvis ikke kan du sette den høyere og bruk grill. Følg nøye med for da skjer ting fort.