Pinnekjøtt kan alle lage. Det tar litt tid, men ikke fra deg. Beregn ca 500g pr person. Er det mye bein og lite kjøtt, legg til noen gram ekstra pr person
Slik gjør du:
- Først må kjøttet vannes ut. Fyll en stor gryte med kaldt vann og legg i pinnekjøttet. La det ligge i 16-24 timer. Jo lenger jo mindre salt. Bytt vann en gang underveis
- Dekk bunnen med bjørkepinner eller bruk rist. Fyll på med vann, men ikke over risten/pinnene.
- Legg kjøttet på risten/pinnene lagvis
- Damp under lokk til kjøttet løsner fra beina. Ca 2,5 til 3 timer. Etterfyll med vann hvis nødvendig så ikke kjelen blir tørr.
- Hvis du vil ha det litt sprøtt, er det bare å legge det under grillen i steikeovnen en liten stund før servering.
Kraften som ligger i bunn av gryten siler du og bruker som saus, samt har litt i kålrabistappen.