Retten alle lengter hjem til. Så god at den har blitt kåret til Norges nasjonalrett nr 2(etter fårikålen. Uhøytidelig kåring i Nitimen 1972 og undersøkelse i 2014) Superenkelt å lage og super godt
Slik gjør du
- Kna alle ingrediensene til en jevn og fin deig. Spe på med væske, litt om gangen. Bruk gjerne en foodprocessor om du har.
- Dypp en spiseskje i kaldt vann og form en kake i hånden
- Smelt smør i stekepanne på middels varme. Stek på hver side i ca 2 minutter til de er brune og fine. De skal ikke gjennomstekes.
Skal du servere dem samme dag, la dem trekke 10-15 minutt i den brune sausen. Eller la dem trekke i en gryte med litt vann.Smaker perfekt sammen med brun saus, kokte poteter, ertestuing og rørte tyttebær. Prøv en vri med å røre inn 1-2 ss finhakket løk i deigen. Kjempegodt.