Retten alle lengter hjem til. Så god at den har blitt kåret til Norges nasjonalrett nr 2(etter fårikålen. Uhøytidelig kåring i Nitimen 1972 og undersøkelse i 2014) Superenkelt å lage og super godt

Antall posjoner:

Slik gjør du

  1. Kna alle ingrediensene til en jevn og fin deig. Spe på med væske, litt om gangen. Bruk gjerne en foodprocessor om du har. 
  2. Dypp en spiseskje i kaldt vann og form en kake i hånden 
  3. Smelt smør i stekepanne på middels varme. Stek på hver side i ca 2 minutter til de er brune og fine. De skal ikke gjennomstekes. 

    Skal du servere dem samme dag, la dem trekke 10-15 minutt i den brune sausen. Eller la dem trekke i en gryte med litt vann.Smaker perfekt sammen med brun saus, kokte poteter, ertestuing og rørte tyttebær. Prøv en vri med å røre inn 1-2 ss finhakket løk i deigen. Kjempegodt.

Vansklighetsgrad:

Ingredienser

  • 400g Skretting kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • ¼ ts malt pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ malt ingefær
  • 2ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk