Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Prøv langtissteking neste gang du skal lage lammelår til familien - du vil ikke angre.
Slik gjør du
- Skjær 6-8 små lommer i lammelåret og stikk en halv hvitløksfedd inn i hver lomme
- Finhakk rosmarin og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper. Gni så låret inn med blandingen
- Legg låret på langpanne og legg grove grønnsakbiter rundt. Fyll på med vann til bunden er dekke
- Stikk steketermometer inn i tykkeste del av låret. Stek låret i 65-70 grader i 6-10 timer.
- Når termometeret viser 65 grader, ta det ut og dekk med aluminiumsfolie og et kjøkkenhåndkle. La det hvile 15 min før oppskjæring t
Rask metode:
- Hell på ca 1 liter vann
- Stek i 125grader i 2-3 timer
- Ved 60-65 grader er den rosa inni. Ved 70 grader er det gjennomstekt